13. november 2009

HFF har ikke svaret på Trænerforeningens brev

Trænerforeningen af 1909 holdt et møde søndag, og formanden, Knud Mønster, udtalte bagefter bl.a. følgende til Travservice.dk: "Vi har som tidligere nævnt skrevet et brev til HFF (se nedenfor), men har ikke fået noget svar, så vi føler ikke, at trænerne er blevet hørt i denne sammenhæng. Vi er derfor blevet enige om at kontakte Kulturministeren for at høre, om det kan være rimeligt at travsporten mister sin bredde, og at mange måske forsvinder helt ud af sporten som følge af nedskæringerne."

Trænerforeningen er utilfredse med den sæsonplan samt fremtidige struktur for dansk travsport, der blev fremlagt i sidste måned. Foreningen frygter, at planerne vil skabe en ubalance, der i sidste ende kan betyde tab af både hesteejere og aktive i sporten.

- Sporten vil ifølge den nye sæsonplan og struktur blive centraliseret på nogle få storbaner. Det, Trænerforeningen frygter, er, at sporten omkring landets øvrige baner langsomt vil dø ud, fordi udøvelsen af sporten ikke får optimale betingelser disse steder, siger formanden for Trænerforeningen af 1909, Skive-træner Knud Mønster.

- Vi skal have en højborg i sporten, som naturligt nok ligger bedst på hovedstadsbanen, men den differentiering, der nu er lagt op til af landets øvrige baner, kan blive skæbnesvanger set med vores øjne, siger Knud Mønster.

Trænerforeningens brev til HFF:

En tilkendegivelse fra Trænerforeningen af 1909

Bestyrelsen for den landsdækkende trænerforening – Trænerforeningen af 1909 – har fulgt arbejdet med såvel Handlingsplanen som forslag til sæsonplanen for 2010. Trænerforeningen skal i denne forbindelse komme med følgende kommentarer, der er repræsentative for et klart flertal i foreningen:

Den påtænkte opdeling i Fokus-baner og ikke-fokus-baner er konkurrenceforvridende og kan som konsekvens hurtigt have, at baner/hele områder affolkes til uoprettelig skade for såvel travsporten som travkulturen i de pågældende områder. Her skal blot henvises til skræk-eksemplerne Amager Travbane og Skovbo Trav.

For Trænerforeningen at se mangler DTC og HFF opbakning blandt de aktive til de påtænkte omstruktureringer, hvilket i værste fald kan betyde, at langt hovedparten af de professionelle travtrænere i Danmark, seriøst må overveje at boycutte løb/baner, hvis ikke der fra centralt hold udvises en større smidighed og logik i forbindelse med udarbejdelsen af bl.a. sæsonplan og fremtidig struktur – vi ønsker ikke en opdeling i A- og B-baner, men en fair fordeling af de til rådighed værende midler. Konkret foreslår vi for at spare, at der rationaliseres i DTC’s organisation, således at løbssekretariatets opgaver lægges ud til de enkelte baner og at man ikke fortsætter med en "dobbelt-direktør" i HFF - alene på disse områder kan der spares anslået op mod to mio. kr.

Endvidere foreslår/henstiller vi til, at DTC/HFF går i konstruktiv dialog med de aktive – det er trods alt os, der arbejder i branchen og har tættest kontakt til hesteejere og andre interessenter.

Med venlig hilsen
Trænerforeningen af 1909

Knud Mønster
Formand

Ingen kommentarer: