17. december 2017

Danmark optages som en del af Svensk Travsport!

Sverige kaster en redningskrans til dansk travsport, som ellers ville stå i en meget kritisk situation om fem år, når støtten fra Kulturministeriet aftrappes og derefter stopper.


Svensk Travsport og Dansk Hestevæddeløb har den 13. december 2017 offentliggjort et forslag til rammeaftale, som er det første skridt til en sammenlægning. Forslaget indebærer, at de danske trav- og galopbaner bliver fuldgyldige medlemmer af Svensk Travsport.

Der kræves dog en vedtagelse på to generalforsamlinger i Svensk Travsport, inden sammenlægningen kan påbegyndes. Disse er planlagt til at blive gennemført i marts-april 2018.

Danmark skal følge de svenske løbsbestemmelser og får del i udlodningen fra Svensk Travsport i samme størrelsesorden som en svensk storbane gennem en indfasning frem til 2024.

Med offentliggørelsen af aftalen giver det pludselig mening, at Dansk Hestevæddeløb har valgt at samarbejde med bet25.dk, der er ejet af Ecosys A/S, som ATG har en betinget købsaftale med. Dermed kommer Sverige til at eje og bestemme både sporten og spillet i Danmark, hvilket man kan begræde, men samtidig giver det dansk travsport muligheder for en udvikling, som ville være umulig at skabe på egen hånd.

Pressemeddelelse fra Dansk Hestevæddeløb 

Ingen kommentarer: